Nyheter

Backup & Sync tillfälligt nere

Efter en säkerhetsincident igår kväll är Backup & Sync fortfarande nere, vi jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt men prioriterar i första hand våra kunder som har hosting då SEO drabbas hårdast av att en server är nere.

Vi hoppas att komma upp med servrarna under dagen.

Under tiden går det bra att spara sina filer lokalt.

Backup & Sync – Service fönster

Under måndagen 23/11 mellan klockan 10-11 kommer ett snabbt underhåll att ske på Backup & Sync servern, vi ber våra kunder att uppmärksamma detta under tiden och att eventuellt spara ner sina filer lokalt för 10:00 alternativt vänta tills underhållet är färdigt. Beräknad underhållstid är 10-30 minuter för att samtliga system kommer att startas om. Endast kunder med Backup & Sync är berörda av underhållet.

Mspot och Raccoon Solutions blir Setup IT AB

Från och med 2021 går Mspot och Racoon Solutions ihop och bildar tillsammans Setup IT AB. Vi flyttar så klart med oss befintliga kunder till Setup IT och välkommnar nya kunder att ringa dit från och med 1 Januari. Vårt nya telefon nummer är redan aktivt och går att nå vardagar mellan 08:00 – 18:00.

Flera tjänster nere – Nu uppe igen!

Just nu pågår ett kabelbrott mellan Globen och Sätra i Stockholm, på grund av detta har våra kunder problem med att nå våra tjänster. En tekniker är på plats och felsöker problemet. Vi ber om ursäkt för detta till våra berörda kunder och återkommer med mer information så fort vi vet mer. Alla tjänster är nu uppe som vanligt igen. Alla tjänster var tillbaks vid 18 tiden igår igen.

Kommande servicefönster av Backup & Sync och hosting.

På grund av lite om strukturering i serverskåpen samt bättre dokumentation internt har vi valt att gå ut med ett service fönster mellan 22:00 – 06:00 den 9:de-10:de oktober.

Vid eventuella invändningar mot service fönstret går det bra att kontakta oss i kundservice.

Kort avbrott

Just nu pågår ett kort underhålls avbrott på ca 30 minuter.

Backup & Sync nere efter service Servern är nu uppe igen!

<strike>Backup &amp; Sync ligger tillfälligt nere efter en tidigare service, vi jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt.</strike>

Servern är nu uppe igen som vanligt.

Pågående driftstörning

Från klockan 01:00 har vi en pågående driftstörning för samtliga som har hosting hos oss, vi jobbar för fullt med att lösa problemet och har god kontakt med våra drabbade kunder.

Vi har ingen uppskattad tid i nuläget på när det kommer att vara uppe igen.

UPPDATERGIN 2020-08-24 20:30
Vi arbetar fortfarande med att lösa problemet för de drabbade kunderna, vi har ett externt företag som tittar på problemet med nya ögon som även dessa jobbar för fullt med att lösa problemet så snart som möjligt. Vi hoppas nu att en tidigare backup kan lösa detta tillfälligt och att vi snart kan få upp den ordinarie server som innehåller all data.

För er mer tekniskt insatta var det alltså en säkerhets uppdatering som skapade problemet och var så säker att till och med vi fått problem internt. Det externa bolag som arbetar med att lösa problemet återkommer till oss snarast problemet kan tänkas vara löst då vi även måste kontrollera detta i förhand då vi vill garantera våra kunder en felfri fortsättning.

Grattis Gustavsbergs Porslinsfabrik!

Grattis!

Efter en tidigare oreda till hosting och domän hantering har Gustavsbergs Porslinsfabrik nu flyttat till vår inhouse hosting och är vår första nöjda kund. Vi passar därför nu på att Gratta dom och hoppas att det i fortsättningen kommer att vara en lyckad flytt till oss på mspot!

Är er hemsida också riktigt slö?

Vi kan självfallet lösa det med en dedikerad hosting som brinner för att våra kunder ska få den prestanda dom förtjänar!
Kontakta oss idag för ett kostnadsförslag och offert, vi anpassar lösningen efter ert ändamål och era behov!

Underhåll före flytt

Just nu pågår ett underhåll av servern före en större flytt av gustavsbergs porslinsfabriks hemsida till våra servrar, detta kommer att medföra mindre störningar fram till 19:00 för vår Backup & Sync fram tills dess då vi tar hand om nätverk och annat som behöver konfigureras före flytten. Observera att detta endast kommer att pågå denna gång, om andra vill flytta till vår dedikerade hosting så kommer detta inte att upprepas.

Ursäktar röran detta skapat.