Nyheter

Vi flyttar och uppgraderar

Nu börjar äventyret! 
(Lite sent, men med goda nyheter!)

Äntligen har vi kommit så långt att vi ska börja arbetet för migration och uppgradering av backup och sync servern, vi kommer att byta system fullt ut och kommer även att försöka se till att det blir en så sömlös övergång som möjligt för dig som kund, under tiden vi bygger systemet kommer backup och sync att fungera som vanligt och vi meddelar dig när vi flyttar just dina filer samt bokar in ett datum då du vill att vi hjälper dig att sätta upp den nya synkroniseringen mot servern.

OBS! Om ditt konto ligger som suspended (Inaktivt) i systemet kommer flytten inte att göras och filerna endast ligga kvar på den gamla servern tills det datum då radering är utsatt.

Vi passar även på att göra andra förbättringar då vi även flyttar in i en lokal där hastigheterna kan upp gå mot 10 Gbit/sekund vilket kommer gör att en flytt till ny dator eller annan befintlig dator kommer att gå mycket snabbare. En ny guide på hur du gör den nya anslutningen kommer också att göras och vi jobbar även med en drive funktion där du kan jobba direkt mot servern i realtid.

OBS! Stora filer kan ha längre laddnings tider då detta är beroende av din uppkopplingshastighet!

Så detta kommer nu att hända:

 1. Servern byter plats (en ny lokal i Skärholmen).
 2. Backup och Sync servern byter system från Pydio till NextCloud.
 3. En drive funktion för att arbeta mot servern sättas i drift.
 4. Hastigheterna höjs ca x 100. (För att vi kan 😄)
 5. Vi kommer att erbjuda server plats till ett bra pris. (Hårdvara ingår inte i detta utan enbart plats i ett rack skåp, pris kan variera beroende på användning och kommer att presenteras senare)

När vi gör migrationen från ett server system till ett annat kommer vi att ta ett konto åt gången med en max tidsåtgång på 7 dagar för aktivering av det nya kontot från migrationen, vi kommer därför att behöva boka in ett kostnadsfritt möte med dig för att göra migrationen så snabb och smidig som möjligt då vi inte har alla guider redo för detta ännu och då vi har väldigt högt tryck kommer vi förmodligen inte hinna att göra detta heller.

Observera att det inte kommer att gå att använda kontot för den gamla backup och sync servern efter att migrationen är slutförd, så för att säkerställa att dina filer fortsättningsvis synkroniseras behöver vi alltså sätta upp den nya synkroniseringen. Om du vill använda drive funktionen (Virtuell disk) kommer detta att kunna aktiveras efter att migrationen är slutförd för samtliga konton. Precis som tidigare stannar din data i Sverige men i vårt nya server rack i Skärholmen.

Om det är något ni undrar över så får ni gärna ta upp detta med oss så fort vi bokar ett möte för migrationen då vi har extremt högt tryck med både jobb och migration just nu och hoppas att det återgår till det normala efter Covid-19 krisen.

Vi hoppas att migrationen inte medför några störningar och hoppas att ni kan ha tålamod under tiden vi gör denna jätte process.

Med vänliga hälsningar,
Mspot.nu

El avbrott Tisdag 04/07

Imorgon 04/07 kommer elen att stängas av i vår lokal. På grund av detta kommer alltså våra tjänster att vara tillfälligt nere mellan 08:00 – 15:00 då passar vi även på med ett underhållsarbete i samband med detta.
Vi ursäktar ännu en gång för störningen detta skapar och hoppas att detta inte stör för mycket.

Backup & Sync kommer att fortsätta som vanligt efter detta, så om ni utför något större arbete under denna tid ber vi er därför hålla era datorer på efter arbetsdagen så att viktiga filer och liknande inte går förlorat om något skulle hända. Vi uppmanar även att filer som inte är lokalt sparade från vår server som kan behövas användas under morgondagen laddas ned redan nu då detta inte kommer att fungera under morgondagen.
Tidshantering kommer även denna att vara nere men fortsätter som vanligt efter 15:00 att fungera igen.

Detta medför även att vi inte kommer att kunna utföra något större arbete mot våra kunder, som innefattar utveckling, design eller annan typ av arbete på distans.
Vi nås som vanligt på telefon och mail men det kan ta något längre vid svar då vi har väldigt mycket just nu.

Problem med datorn nu i corona tider?

Under dessa tider då många företag stänkt pga COVID-19 har vi har öppet som vanligt men följer noggrant hälsomyndighetens nyheter. Vi har mer att göra nu än vanligt och förbehåller oss därför rätten till längre svarstider än vanligt, detta gäller både samtal, mail och messenger.

Vi kommer heller inte att ha tid att uppdatera innehållet på hemsidan då det faller in så mycket jobb just nu.

Som vanligt ber vi er återkomma minst 4 timmar innan bokat möte eller inlämning om ni har symptom av COVID-19 för att kunna boka om eventuella möten och inlämningar.

Service arbetet är nu slutfört och våra tjänster är nu tillbaks igen!

Vi är nu tillbaks igen och service arbetet har gått bra.

Detta bör dock lösa sig själv, men i fall att:
Om något skulle fortsätta ge er fel koder eller liknande, vänligen starta om era sync program eller starta om era datorer för att de nya inställningarna ska ta effekt.

Underhålls arbete pågår

Under dagen mellan 12:00 – 14:30 pågår ett underhålls arbete av diverse servrar och kommer att vara nere tills det är färdigt. Ingen panik, vi är snart tillbaks!

Hur bra är egentligen Malwarebytes?

Malwarebytes sätts på test denna gång, men inte likt tidigare inlägg om Avast! antivirus, lyckas inte Malwarebytes stoppa lika mycket.

Som ni kan se i videon nedanför så kan inte Malwarebytes stoppa så många av de 1 713 malware som datorn utsätts för och i stort sätt förstör Windows installationen efter bara några minuter.

Vi rekommenderar alltid Avast antivirus då detta har de senaste virus definitionerna och stoppar till 99% av alla virus och andra hot mot datorn.

Kontakta oss idag för kostnadsfri felsökning och prisförslag.
E-post: kontakt@mspot.nu
Telefon: 076 571 13 70
Kontakt formulär: kontakta oss
Adress (Lämna/Hämta): Nelsonstigen 2, 134 36 Gustavsberg
Vi kan även göra besök hemma eller direkt på företag om det fungerar bättre för er.
Hembesök görs på ordinarie timtaxa, om det är en sträcka på mer än 6 km även vid felsökning utan åtgärd.

Pris för privatpersoner:
450kr/timme ink moms

Pris för företag.
800kr/timme ex moms.

I videon nedanför kan du se hur Malwarebytes Premium (betal versionen) inte kan stoppa mycket av dom 1 713 olika malware som lyckas skada datorn, operativsystemet och användarens filer.

Hur bra är egentligen Avast antivirus?

Avast! – Antivirus har blivit testad ordentligt, och vi på mspot.nu har alltid rekommenderat Avast till våra kunder för att deras databas legat i topp 3 listan över säkrast skydd sedan tidigt 2000-tal och har bara blivit bättre med den enorma mängden användare.

Mspot.nu rekommenderar Avast för att:

 1. Avast har ett stort antal användare som samtliga skickar in potentiellt skadliga filer för att kollas.
 2. Avast Antivirus databasen är nästan alltid först ut med de senaste hoten som kan skada din dator, operativsystem och filer.
 3. Avast ger alltid svar på dina provtagningar inom 30 minuter.
 4. Med Avast är du säker när du öppnar mail och laddar ner filer från nätet.
 5. Avast Antivirus finns till alla plattformar, Windows, Mac, Linux, Android och IOS

Vi på mspot.nu rekommenderar alltid att man köper ett paket från Avast då detta höjer säkerheten ytterligare, Internet security eller bättre för privatpersoner och Business för företag med flera datorer.
Med Avast internet security får du ett firewall paket som heter duga och skannar alla inkommande filer, både i mail och via webbläsare.
Med Avast Business får du hela paketet samt en enkel överblick av datorerna på deras webbplats vi deras kontrollpanel.

Om du är orolig för att du har blivit infekterad kan vi självfallet hjälpa dig att se över din utrustnings säkerhet och se till att du får den lösning som du behöver. Vi kan hjälpa dig med installation av anti-virus, genom sökning av virus, ta bort gamla antivirus program som inte längre fungerar eller inte längre uppdateras, och generellt snabba upp din dator genom att stänga av sådant som öppnas automatiskt vid inloggning. Vi kan även uppdatera mjukvara och ta bort oönskade program snabbt och smidigt. Vi hjälper även till att ta bort förinstallerade program som oftast inte används för att öka lagrings utrymme och för att din dator ska bli snabbare. Vi kan även se över din nätverksutrustning och säkerheten på ert nätverk, både i hem miljö och i företag, stora som små.

Här kan du ladda ner Avast Antivirus:
https://avast.com/

Kontakta oss idag för kostnadsfri felsökning och prisförslag.
E-post: kontakt@mspot.nu
Telefon: 076 571 13 70
Kontakt formulär: kontakta oss
Adress (Lämna/Hämta): Nelsonstigen 2, 134 36 Gustavsberg
Vi kan även göra besök hemma eller direkt på företag om det fungerar bättre för er.
Hembesök görs på ordinarie timtaxa, om det är en sträcka på mer än 6 km även vid felsökning utan åtgärd.

Pris för privatpersoner:
450kr/timme ink moms

Pris för företag.
800kr/timme ex moms.

I videon nedanför kan du se hur Avast! Free (Gratis versionen) fångar upp över 99% av 1 713 olika malware som försöker skada datorn, operativsystemet och användarens filer. Gratis är bättre än inget, även om det kan vara jobbigt med reklam emellan åt.

Nere pga el avbrott 8/2-2020

Vi är nere den 8/2 då hyresvärden stänger av elen i huset mellan 08:00 – 16:00 pga ombyggnation och renovering. Till alla våra kunder som har Backup & Sync, Tidshantering eller Hosting kommer tjänsten tillbaks efter 16:00 och det går då att synkronisera och rapportera tider igen som vanligt.

OBS! Om ni gör något övergripande arbete denna dag uppmanar vi er till att lämna era datorer på så att det går att göra backup och synkronisera i efterhand, det går även bra att skicka in era tider i tidshanteringen efterhand. Om något skulle gå på tok är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig med ditt ärende så fort som möjligt i samband med detta.

Tävling!

Grattis Ina Ollila! Du får din dator uppdaterad gratis! Vi har kontaktat dig på mail för att boka in en tid och dag för din dator!

Just nu har vi en tävling där vi uppgraderar din dator från Windows 7 till Windows 10  gratis! (Vi står för kostnaden av licensnyckel) för din dator. Det enda du behöver göra är att skicka ett mail till kontakt@mspot.nu med ämne ”Gratis uppdatering till Windows 10” och det första mailet som inkommer till oss får en gratis uppgradering med licensnyckel som motsvarar din nuvarande version.

I uppgraderingen ingår:

 • Fullständig kontroll av din dator för att säkerställa att uppgraderingen kan gå igenom.
 • Fullständig virus sökning.
 • Full backup av din dator innan uppgraderingen påbörjas.
 • Gratis licensnyckel till Windows 10 Home/Pro beroende på vilken version du har.

Virus sökning till ett värde av 350:-

Uppgradering till Windows 10 ett värde av 750:-

Windows 10 Home ett värde av 1 399:- alternativt Windows 10 Pro till ett värde av 2 399:-

*Ett sammanlagt värde mellan 2 499:- – 3 499:-

Du är endast med i tävlingen om du har en dator med Windows 7*

Tävlingen upphör att gälla 29/2 eller tills första mailet kommer.

Välkommen mifa – trädgårdsmiljö & fastighetsservice!

Välkommen Mifa – Trädgrådsmiljö & Fastighetsservice AB!

Mifa fastighetsservice har tidigare haft gratis hemsida via Visma Website och har valt att byta till något säkrare, få mer kontroll och bättre översikt över sina besökare.
Mifa.nu är nu hostad på mspot.nu med WordPress istället för Visma Website builder som inte har så stort urval i varken design eller säkra plugins.

För att säkerställa att webbplatsen mifa.nu återstår och håller sitt utseende kvar har vi byggt om temat från grunden upp, en exakt kopia av Visma Website builder i WordPress.

För att se mer om Mifa – Trädgrådsmiljö & Fastighetsservice AB och deras tjänster kan ni kika in här: http://mifa.nu/